Op 41 jarige leeftijd wordt er bij Rick folliculair lymfoom ontdekt, een vorm van Non-Hodgkin-lymfoom (lymfeklierkanker), die helaas tot nu toe niet te genezen is. Toch betekent deze diagnose niet direct het einde, mensen met folliculair lymfoom kunnen vaak nog vele , soms tientallen, jaren nog met deze ziekte leven.
Op deze blog zullen zowel Rick als zijn vriendin Daniëlle hun ervaringen, gedachtes en gebeurtenissen omtrent deze ziekte neerschrijven.

maandag 5 november 2012

Eerste controle afspraak


Was ik zenuwachtig voor de uitslag? Nee, meer een gevoel van rust en dat het wel goed zit. Met dat gevoel gingen we naar de controle afspraak. Eerst bloed afnemen om de medische gegevens te krijgen. Deze gegevens hebben ze binnen een half uur voor de hematoloog paraat. 

De wachtkamer zat heel erg vol, zieke mensen die er niet altijd ziek uitzien. Ik zag in het gezelschap maar één persoon die alleen op de afspraak was. De rest hadden allen gezelschap bij zich en ik natuurlijk ook; Daniëlle gaat gelukkig altijd met mij mee, kunnen we samen de informatie in ons opnemen en ik vind het prettig als mijn vriendin bij mij is. 
Ik zag aan de mensen dat de afspraken aan het uitlopen waren, ze waren wat onrustig en gingen om en om vragen bij de receptioniste. Na een uur wachten waren wij dan aan de beurt. De arts verontschuldigt zich, ik vond het niet erg de uitslag vind ik veel belangrijker. Daarnaast is het natuurlijk alleen maar goed dat een arts de tijd neemt voor zijn patiënten zonder op de klok te kijken.

Aan de hematoloog merkte ik direct dat ze een tevreden beeld had over de uitslag. Uiteraard stelde ze allerlei vragen om vast te stellen hoe het de afgelopen tijd is gegaan en hoe ik mij voel. De lymfeknopen heeft ze allemaal, welke ze aan de buitenkant van mijn lichaam kan voelen, onderzocht. Ze vertelde dat ze niet veel vergroting voelde ten opzichte van de vorige keer.
Met al deze resultaten (bloeduitslagen en lichamelijk onderzoek) gaf de arts aan dat lymfeklieren redelijk stabiel zijn en niet enorm gegroeid. Ze was tevreden en wilde zelfs een langere periode tussen de vervolgafspraak, deze staat nu over 3 maanden. 

Als alles goed blijft gaan kunnen we de behandeling over de feestdagen heel tillen. Mits er uiteraard geen symptomen opspelen zoals nachtelijk zweten, eetlust vermindering en koorts, dan moet ik direct aan de bel trekken.

Voorlopig blijven we gewoon lekker doorgaan met genieten, gezond eten en zoveel mogelijk leuke dingen doen.7 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik had er om de een of andere manier ook een rustig gevoel over! Ik zei ook al tegen danielle dat we gewoon in dit '' rustige'''tempo doorgaan, toch? Dikke knuffel van ons hier!!!
  Marcelle, Lindsay en Melissa xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele geruststelling Rick!
  Genietse,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super rick, geniet lekker van elkaar de komende feestdagen en laat het een feestje zijn :).. rustig aan en genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch...Ik had er een goed gevoel over..Een pak van mijn hart...
  Geniet maar van elkaar en van het leven..Dikke kus Mam xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig om dit te lezen! Is weer een hele geruststelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om dit te lezen. En zeker volop genieten !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. we denken veel aan jullie en vinden het fijn dat het goed gaat. groetjes janneke en ko

  BeantwoordenVerwijderen